Het fijnste kamertje in ons huis is toch wel die van Morris. Hij heeft de zogenoemde ‘tuinkamer’ en deze heeft dus een deur naar, jawel, de tuin. En ook de enige deur. Heel praktisch is het niet, want in de zomer als Morris sliep moesten we elke keer om ons huis lopen naar de voordeur om naar binnen en buiten te gaan. Het inrichten van zijn kamertje was by far het leukste om te doen in mijn zwangerschap. Oké, dat is niet helemaal waar. Ik heb ook een lichte (zei ik lichte?) verslaving aan het kopen van babykleertjes voor onze mini.

De basis

Ik wilde graag een licht-grijze kleur op de muur, zodat ik de kleur makkelijk kon combineren met accessoires. Ik kan soms heel wispelturig zijn met het veranderen van accessoires, dus de basis moest goed zijn. Een licht-grijze kleur op de muur dus. Ik vond de perfecte verfkleur bij Karwei. Ik had al een tijdje na zitten denken over lambrisering, maar dit vond ik toch niet helemaal leuk meer. Na dagen inspiratie speuren op Pinterest kwam ik de grafische bergen tegen en ik was gelijk verkocht. Gelukkig heb ik een handige man met een hele ‘steady’ hand. Hij heeft de bergen zo uit de losse pols erop getaped en geverfd. Voor de vloer hebben wij gekozen voor een grijze betonverf.

Slaapkamer Morris

En.. inrichten maar!

Toen de vloer en de muren klaar waren, kon ik eindelijk los gaan met de meubeltjes. Een standaard babykamer wilden wij absoluut niet. Wij zijn allergisch voor perfect op elkaar afgestemde meubeltjes. Ik vond het dan ook een bizarre ontdekking dat je gewoon letterlijk een babykamer kan kopen, met alles er op en eraan. De babykamer van Morris is een mix van Ikea meubeltjes, Marktplaats vondsten en mooie merkjes. Zowel vintage als nieuwe spulletjes vindt je in de kamer terug. De eerste aankoop voor de kamer van ons mini monster was een kast van Biedermeier. Deze had ik op Marktplaats gescoord voor een leuk prijsje. Bloed, zweet en tranen kostte het me wel om de kast op te knappen. De kast is echt een eye-catcher!

Kast Morris

Het bedje en de commode kochten wij bij Ikea. Ik vond deze heel mooi van eenvoud én lekker budgetproof (ook niet onbelangrijk). Het leven met een mini is immers al duur genoeg. Met een DIY van Rosé Russchen knapte ik de commode op. Als laatste heb ik een vlinderstoel gekocht bij Xenos. Ik vond de stoere look van de vlinderstoel echt helemaal bij het kamertje passen.

Slaapkamer Morris

De styling

Voor de styling heb ik neutrale kleuren gecombineerd met mintgroen en oker. Ik vond dit stoer, maar ook schattig. In de kamer van onze mini zie je ook verschillende patronen terug. Bijvoorbeeld in het dekentje van Meyco en het vloerkleed van ZUSSS.

Slaapkamer Morris

We zijn beide gek op lezen dus een boekenplank mocht niet ontbreken. In mijn zwangerschap kocht hubby een heel tof boek van Leopold.

Boekenplank Morris

Wij zijn verslaafd aan bloemen en planten. Hoe meer, hoe beter. Ik moest en zou dan ook een toffe plant scoren voor de kamer van onze mini. Deze plant is redelijk hoog, breed en lekker opvallend. Elke dag geniet ik weer van de mooie groene kleur van de bladeren en de perfecte combinatie met de rest van de kamer.

Slaapkamer Morris

De laatste aankoop

Afgelopen week heb ik mijn laatste aankoop gedaan voor de babykamer. Ik ging namelijk op zoek naar een stoeltje voor Morris. Ik vond dit mooie retro schoolstoeltje, wat goed past bij de andere vintage meubeltjes en accessoires.

Slaapkamer Morris

Liefs Liza (@studio_morr)

Binnenkijken bij andere gastbloggers? Ga naar de pagina: binnenkijken. 

2

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/