Een klushuis.. voor de één een droom en voor de ander een ware nachtmerrie. Benieuwd naar mijn ervaringen? In deze blog vertel ik je alles over onze verbouwing van onze twee-onder-een-kap woning. 

Het is juni 2016 als wij na een spannende periode (bieden op een huis is altijd spannend maar helemaal als er meerdere partijen in het spel zijn) het koopcontract tekenen. Of ik toen al wist wat ons een jaar later te wachten stond? Niet echt. Wél had ik er ontzettend veel zin in en toen wij een jaar later eindelijk de sleutel kregen kon ik niet wachten om al mijn ideeën in praktijk te brengen.

Maar ho! Even terug..

Een jaar wachten, dat vond ik op dat moment best wel heel lang. Toch ben ik achteraf blij dat wij (uitgebreid) de tijd hebben gehad om alles te regelen. Want regelen, ja er moet écht een boel geregeld worden als je je hele huis wil verbouwen.

Stap 1 was voor ons het vinden van een aannemer. Na verschillende gesprekken en offertes hadden wij deze redelijk snel gevonden. Ook kregen wij gelukkig redelijk snel goedkeuring van de gemeente wat betreft onze bouwplannen. Uh..dat waren er behoorlijk wat! Om te beginnen wilden wij een stuk aanbouwen om hier onze keuken in te plaatsen. De aanbouw moest openslaande deuren krijgen met spotjes boven het hele kozijn. Ook stond er een erker op de planning, een vaste trap naar de zolder én de badkamer moest verplaatst worden naar een slaapkamer. Ook wilden wij, om meer openheid te creëren, de oude keuken betrekken bij de woonkamer.

Shoppen voor ons klushuis

Been there, done that. Nu alle bouwplannen waren uitgedacht konden wij ons bezig gaan houden met volgende stap. Stylen en shoppen! Wat ik heb gedaan (tip!) is een moodboard gemaakt.  Instagram en Pinterest waren dan ook vaak de bron van mijn ideeën. Super handig, want echt, als je zoveel keuzes moet maken dan zie je soms door de bomen het bos niet meer!

Over de keuken waren wij het snel eens: een kookeiland, die stond op nummer 1. Ook waren wij er vanaf het begin al zeker van dat het een witte keuken moest worden. Maar helaas, ja helaas, heb je 100 kleuren (of zoiets!) wit en komen er nog heel wat meer dingen bij kijken. Ik weet niet of het vrouwen eigen is, maar het maakte mij in ieder geval behóórlijk aan het twijfelen! Het uitzoeken van de keuken heeft ons dan ook nog aardig wat tijd gekost.

Uiteindelijk ben ik wel heel blij met het resultaat: een hoogglans witte (RAL 9010) keuken met een composiet blad, een combi-  en een heteluchtoven. Vooral de oude eikenhouten plank die al 40 jaar in het bezit was van mijn ouders is echt een eye-catcher. Oh, en even een tip. Mocht je een kookeiland nemen.. zo’n ingebouwd stopcontact in het blad is super handig!

Onze vloer

De vloer was ook makkelijk. Laminaat.. en dan een natuurlijke look. Dit was ook praktisch met de vloerverwarming die wij in het aangebouwde gedeelte hebben geplaatst. Ik ben geen fan van vloerverwarming, maar wij hebben dit toch gedaan omdat je zo minder radiatoren nodig hebt. Uiteindelijk hebben wij dan ook gekozen voor Quickstep laminaat IMU 1856. Voordeel van deze vloer is dat hij goed tegen water kan. Erg handig, want hij ligt bij ons ook in de keuken. Als tegenhanger hebben wij voor de gang betonlook tegels van JOS 1977 uitgezocht.

Groen, wit, grijs, zwart (metaal) en hout. Volgens mijn moodboard moest dat hem gaan worden. In een jaar tijd veranderde ik in een ware hamster, oeps!, en verzamelde ik (matchend aan die criteria) spullen op de zolder van mijn ouders.

Klaar? Wonen maar!

Op maandag 1 mei 2017 namen wij de sleutel in ontvangst en op maandag 3 juli 2017 gingen wij er wonen. Hoe goed het ook was uitgedacht en hoe graag ik het ook wilde.. het was niet af. De eerste 2-4 weken hebben wij nog echt in een bouwput geleefd:  geen vloer, keuken, badkamer en héel veel stof. Ik heb dan ook echt onwijs uitgekeken naar het moment dat ik eindelijk kon gaan inrichten. Gelukkig is het qua inrichting en bouw wel geworden zoals ik gehoopt had. Een ruime lichte ruimte met veel groen en zwarte elementen.

Op dit moment zijn wij nog druk met het schilderen van de kozijnen, deuren en dat soort dingen en gaan wij binnekort de badkamer afmaken (hier mist o.a. nog een badkamermeubel). Gelukkig hebben wij nog steeds heel veel hulp van mijn ouders, anders waren wij echt niet zo ver geweest.

Mocht je zelf de kans hebben om een klushuis te kopen én te verbouwen.. dan zeg ik doen!  Het is heel veel werk, maar je kan het helemaal naar je eigen smaak maken.

Liefs Manon (@mununn)

Binnenkijken bij andere gastbloggers? Ga naar de pagina: binnenkijken. 

2

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/