Caravan pimpen!

Dol ben ik op kamperen en dan wel te verstaan in een tent! Maar toch staat erbij mij op de plaats een caravan. In deze blog neem ik jullie mee in het verhaal over het ontstaan van ons kleine huisje op wielen.

Wij hebben altijd gekampeerd, heerlijk vind ik het! De eerste jaren in een tent en later maakte we de overstap naar een tenttrailer zodat je toch het idee van de tent hebt maar wel van de grond slaapt. Manlief had al langer de wens voor een caravan, alleen ik niet. Ik vind een caravan zo oer degelijk en eerlijk is eerlijk er zijn maar weinig caravans met een mooi licht interieur. En laten we het vooral niet hebben over die lelijke voortenten…

Maar toch ging ik overstag, niet zomaar natuurlijk wel onder bepaalde voorwaarden… Zo moest het een oudje zijn die ik mocht verven,
behangen, stofferen etc. Ook moest het niet zo’n grote caravan zijn en vooral geen voortent maar een luifel! Ik op mijn beurt heb moeten beloven dat ik de buitenkant niet ging verven en dat ik er geen villa kakelbont van ging maken..

Zoeken maar!

En zo startte onze zoektocht op marktplaats, en vonden we ons kipje uit 1994 in Groningen. Eenmaal hier op de plaats begon het feestje voor mij! De binnenkant schilderde ik wit, er kwam een behangetje van Karwei tegen de wand. Ik stoffeerde samen met mijn moeder het zitje en er kwamen nieuwe gordijntjes. Vloertje van vinyl werd gelegd en andere lampjes kwamen er te hangen.

I.p.v. saaie horren tegen het ongedierte kocht ik lapjes kantenstof op de markt en maakte dit op maat en zette dit vast met klittenband.
Het geheel werd afgestyled met een kussentje hier en een vloerkleedje daar. Bijpassende handdoekjes, tafelkleedjes, lampionnen etc.
En je raad het al… ik ben volledig verliefd op ons klein huisje op wielen.

Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik dolgelukkig zou zijn met een caravan, had ik je voor gek verklaard. Als manlief nu de straat in komt rijden met ons klein huisje op wielen, maakt mijn hart een klein sprongetje!

Liefs Angela

IG: @angela_banken_

2

Comments

  1. Hoi! Ik wil graag een poppenhuis opknappen. Heb je nog tips voor welke (oude) poppenhuizen goed als basis dienen? Waar moet je op letten? Groetjes, Lisanne

    • Rosan Van Leeuwen

      Hoi Lisanne, wat super leuk, een poppenhuisprojectje! Tips…. Ik let eigenlijk altijd vooral op de stevigheid van het huis. Door alle felle kleurtjes kan ik inmiddels wel kijken, dat ga je waarschijnlijk toch verven. Dus als het huis in de basis stevig is, kan er eigenlijk niet zoveel mis gaan. Verder is het handig om te letten op randjes, riggeltjes en hoekjes etc. Hoe meer er hiervan in zit, hoe meer werk het is met verven. Ik koop dus vaak graag een vrij simpel huis, zonder al teveel ‘poespas’. Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Veel plezier met het pimpen van een huis! Tag je ons in het resultaat? Vinden we leuk! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/