Je kent het wel, al die clichés, vooroordelen of misschien zelfs sarcastische opmerkingen die je wel eens naar je toe geslingerd krijgt over jouw zorgvuldig samengestelde Scandinavische interieur. Mensen vragen ze zich af hoe het nou echt zit met die Scandinavische huizen, zijn ze echt zó onpraktisch of moeilijk schoon te houden? In deze blog lees je de meest gehoorde clichés over de Scandinavische woonstijl.

 ”Het lijkt hier wel een ziekenhuis..”

Ja, het is absoluut waar dat de het Scandinavische interieur nogal zwart-wit (vooral wit) is. Maar koud of kil kun je je Scandic-home zeker niet noemen! De natuurlijke materialen, katoen, linnen of hout voegen warmte toe waar je absoluut niet omheen kunt. Oké, voor de kleurrijke types onder ons zal het even schakelen zijn. Waar mensen de witheid vergelijken met koelte, betekent het voor ons juist licht en ruimte. Wit is tijdloos!

”Dat is toch niks voor kinderen, dat zwart-witte gedoe..”

Geloof me, Scandinavische kinderen zijn gelukkig, ook in zwart-witte huizen. Ook zonder allerlei hysterische kleuren en glitter. Het is natuurlijk niet handig om voor een witte bank te gaan met kleine kinderen, maar verder is een witte vloer en zwart-witte basis absoluut geen probleem. Zelfs in de babykamer, want als er speelgoed is dan bestaat er niet zoiets als een monochrome kamer toch?

”Je kunt wel zien waar het geld zit hè..”

Ja, échte design items zijn inderdaad best prijzig. Goede kwaliteit, het merk en design, je betaalt er voor. Een verlanglijstje heb je natuurlijk altijd, en vaak kun je dit niet eens allemaal krijgen maar dromen mag. Daarnaast kun je altijd op zoek naar aanbiedingen of tweedehands items.

”Dus jij doet ook mee met die hype?”

We horen vaak dat mensen het Scandinavische interieur mooi vinden, maar veel te populair op dit moment. Ten eerste vragen wij onszelf af of je een huis met een paar Scandinavische elementen direct kunt scharen onder de Scandinavische woonstijl? En ten tweede, wat is er mis met deze populaire stijl? Dat veel mensen er voor kiezen omdat ze het mooi vinden, beschouwen wij zeker niet als een nadeel. Gewoon lekker je eigen gevoel volgen!

”Goh, jij bent zeker de hele dag aan het schoonmaken..”

Hoezo? Hoe zit het dan met andere interieurs? Dit is echt een argument van niets, want stof zie je veel eerder liggen op donkere meubels. Daarnaast is een minimalistisch interieur met weinig meubels en accessoires natuurlijk veel gemakkelijker netjes te houden. Wat wel meer aandacht vereist is een witte vloer in vergelijking met een houten. Maar, door de hoeveelheid licht dat je er voor terug krijgt is dat zeker de moeite waard!

Bron: http://my-full-house.com/scandinavian-interiors/

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/