Macramé hangers, ze zijn echt súper hip! En, al helemaal tof wanneer je er zelf één hebt gemaakt… Die knooptechnieken zijn voor mij toch iets te hoog gegrepen, dus bedacht ik deze alternatieve DIY wandhanger van resten stof! 

Van niets naar iets…

Ik vind het altijd een uitdaging, om van niets (nou ja, van zo min mogelijk..) iets te maken en met een simpele DIY een heel andere look te geven aan m’n inrichting. Deze DIY wandhanger maakte ik van kosteloos materiaal en resten stof die ik nog in huis had. Ooit eens gekocht bij de Kwantum voor €5 per meter.

Benodigdheden DIY wandhanger

Een tak

Witte spuitbus (van de Action €2.09)

Verschillende stoffen (€5 per meter bij de Kwantum)

Jute touw (van de HEMA €1)

Schaar

Zo maak je hem!

De tak vond ik tijdens een wandeling in het bos. Ik heb hem vijf dagen laten drogen in de huiskamer en spoot hem daarna wit. Hiervoor gebruikte ik een spuitbus van de Action.

Terwijl de tak lag te drogen, ging ik verder met het knippen van de resten stof. Ik knipte repen van ongeveer een centimeter breed. Ik begon bij de middelste/de langste reep, die maakte ik 130 cm lang. Dat lijkt lang, maar doordat je hem straks ‘dubbel’ gebruikt, wordt hij voor het oog 65 cm. De lengte van de rest van de repen knipte ik meer op gevoel, later knip ik deze bij.

Om te bepalen in welke volgorde ik de repen stof wilde gaan knopen, heb ik een draad gespannen en de repen daar overheen gehangen. Ik heb wat combinaties geprobeerd en koos er voor om de stoffen symmetrisch te gaan gebruiken.

Toen de stoffen eenmaal goed hingen, heb ik de repen op de juiste lengte afgeknipt. Ik deed het op gevoel, maar denk dat ik per reep z’n 1 á 2 cm korter ging dan de reep daarvoor. De kortste reep is 28 cm (voor het oog). Totaal dus 56 cm.

Ondertussen was de tak droog en hing ik hem op met het jute touw. Doordat ik de repen stof al in de juiste volgorde had hangen, kon ik ze 1 op 1 overnemen op de tak. Om de stof evenredig te verdelen over de tak, begin ik met het knopen van de middelste reep stof. Daarna werk ik naar de buitenkant. Ik knoopte de repen in het midden van de stof vast, zodat de onderkant van de stof gelijk hangt. Zodra het eenmaal hing, heb ik de repen nog even bijgeknipt zodat het in een mooie punt hing.

Viola! Met een simpele, snelle en goedkope DIY toch een statement gecreëerd! We hopen je geïnspireerd te hebben om hem ook te gaan maken!

Ben je dol op DIY projecten en kun je er geen genoeg van krijgen? Bekijk dan de volgende blogs eens: een DIY pennenbakje of deze DIY boho lamp!

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/