De zomer komt eraan en dat betekend dat er weer lekker getuinierd kan worden. Ook in de tuin kan het Scandinavische interieur goed naar voren komen. In deze ‘Do It Yourself’ gaat Richt Het In je vertellen hoe je iets ontzettend leuks kan maken van een pallet. Heb jij een leuk DIY project die je met ons wilt delen? Neem dan contact met ons op!

In deze Do It Yourself gaan we van een pallet een staande plantenbak maken. Deze zagen wij voorbij komen op een andere blog en het leek ons leuk om deze met jullie te delen. Allereerst de benodigdheden:

  • Pallet van minimaal 80 x 120 cm
  • Landbouwplastic of een afvalzak
  • Schuurpapier
  • Nietjes
  • Hamer & spijkers
  • Potgrond
  • Leuke planten

1. Oneffenheden

Schuur de oneffenheden op de pallet. En niet het landbouwplastic vast aan de pallet. Hier kun je het beste twee of drie lagen van gebruiken. Dit kun je doen aan de achter, onder- en zijkanten. Vooral de hoeken zijn erg belangrijk om goed te nieten, omdat de aarde anders langsvalt. De pallet staat immers een klein beetje scheef.

2. Vullen

Leg de pallet op zijn achterkant en vul deze aan met aarde. Zorg dat de aarde stevig aangedrukt is, zodat de planten niet verschuiven als je de pallet rechtop zet.

3. Begin met planten

Als alle aarde in de pallet zit kun je tussen de ruimtes die de latten je geven plantjes plaatsen. Let op dat de pallet een boven en onderkant heeft door het nieten van het plastic. Je kunt zelf zo kleurrijk zijn als je zelf wilt. Zorg er wel voor dat er genoeg aarde zit, zodat de planten niet gaan verschuiven als je de pallet rechtop zet.

4. Wortelen

Laat de pallet één tot twee weken op de grond liggen, zodat de plantjes zich kunnen wortelen aan de aarde. Hierna kun je de pallet rechtop zetten.

 

Ben je nou benieuwd naar meer van onze Do It Yourself blogs. Volg ons dan op Instagram & Facebook.

Bron: Design*Sponge

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/