Afgelopen oktober kreeg ik de sleutel van mijn allereerste eigen plekje in Leiden! Wekenlang heb ik samen met mijn vader geklust om mijn kamer van helemaal naar eigen smaak te maken. Nu iets meer dan een maand later ben ik officieel verhuisd. Toen de meiden van Richthetin mij vroegen een blog te schrijven over het inrichten van een studentenkamer, was ik gelijk enthousiast. De blog is een leuke manier om even binnen te kijken in mijn kamer, aangezien ik via Instagram (@liefsvansil) en Facebook ontzettend veel reacties en berichtjes heb gekregen van mensen die zo benieuwd waren naar het eindresultaat.

Een uitdaging

Al een tijdje kriebelde het om op mezelf te gaan. Mijn ouders wonen 20 minuten reizen vanaf Leiden, dus ik had de luxe om te wachten tot ik een kamer tegen zou komen waar ik op slag verliefd op zou worden. Dat was met deze kamer het geval: een eigen keukentje was voor mij het grootste pluspunt naast de schouw en mijn hoge plafond van maar liefst 2,5 meter hoog.
Ik woon, eet en slaap in één ruimte. Ik wilde ik mijn kamer zo efficiënt mogelijk indelen, maar wel zowel een zit-, slaap- en eetgedeelte creëren.

Als ik het doe, doe ik het goed!

Ik ben me ervan bewust dat ik best verwend ben met mijn uitzet. Ik heb bijna alles nieuw gekocht. De gedachte hierachter is geweest dat veel meubels die ik nu koop, mee kunnen verhuizen als ik ooit verhuis naar een ‘grote mensen huis’ Mijn vloerkleed had ik al een hele tijd op het oog. Een leuk feitje is, is dat toen ik wist dat ik de kamer kreeg, dit kleed als eerste heb gekocht. Het kleed beslaat iets minder dan 1/3 van mijn kamer en zorgt voor warmte. Mijn eettafel heb ik samen met mijn vader gemaakt van steigerhouten planken. Uiteindelijk is dit best een duur grapje, maar ik heb er inmiddels een sport van gemaakt om te zoeken naar koopjes bij bouwmarkten, de kringloopwinkel en op marktplaats. Dat is sowieso een ontzettend goede tip wanneer je voor het eerst op kamers gaat (ook al ben ik er zelf dus niet een heel goed voorbeeld van) Een vereiste aan mijn tafel moest zijn dat er 4 stoelen aan zouden passen, zodat ik gezellig met vrienden of familie kan eten, maar het moet ook een fijn plekje zijn om te studeren. Oordeel zelf 😉

Daarnaast ben ik een groot fan van mijn PAX-kast! Aangezien mijn woonruimte natuurlijk niet zo groot is, wilde ik een kledingkast waar ik ook andere spullen dan kleding in kwijt kon. Het fijne aan de PAX-kast is dat je hem helemaal naar eigen voorkeur kunt indelen met planken, lades en manden, ideaal! Zo berg ik in de kast nu niet alleen mijn kleding op, maar o.a. ook mijn stofzuiger, schoolspullen en haakspulletjes.

Waar is je bed?

Ik heb ontzettend veel enthousiaste reacties gekregen over mijn kamer. Veel mensen waren benieuwd waar ik sliep, want op mijn foto’s en filmpjes zagen ze alleen een bank. Ik heb bewust gekozen voor een slaapbank van IKEA, juist door de combinatie van een zit- en slaapgedeelte. ’s Avonds voor ik ga slapen maak ik van mijn bank mijn bed en ja… elke ochtend klap ik hem weer in tot bank.

Lekker uitstallen!

Ik woon er nog maar net, maar heb nu al (opberg)ruimtegebrek. Een goede tip is om je spulletjes lekker uit te stallen! Ik heb natuurlijk een eigen keukentje, wat ook zorgt voor extra spullen. Mijn mooiste glazen en bekers heb ik uitgestald op een bakkerstrolley en ook staan er spulletjes op mijn keukenplank. Daarnaast raad ik aan aanbiedingen in de gaten te houden. Zelfs al koop je alles nieuw (zoals ik), ook ik heb best wat geld bespaard op verf, laminaat, meubels en accessoires door pakken met folders door te spitten. Probeer daarnaast creatief te zijn: een kapstok aan je deur, een eettafel die ook dient als bureau, een slaapbank et voilà: leven op 16 vierkante meter!

Liefs Silke (@liefsvansil)

Binnenkijken bij andere gastbloggers? Ga naar de pagina: binnenkijken. 

1

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/