De groeiende keuken

De keuken is tegenwoordig het centrale middelpunt van het huis. Uitgebreid koken en lekker lang tafelen, gesprekken aan de keukentafel, een krantje lezen en de zoete inval in het weekend, het vindt er allemaal plaats.

Onze keuken is gegroeid met de jaren. Steeds meer kwamen onze woonwensen er tot z’n recht. Zo kozen wij destijds (7 jaar geleden) onze keuken met zorg uit. Voorafgaand aan het keukens shoppen deden we inspiratie op in woonmagazines en keken we naar verschillende keukens bij mensen in onze omgeving. Ons moodboard bestond uit strak, niet doorsnee, modern en een minimalistisch design. Een aantal musthaves mochten niet ontbreken. Een quooker (wij zijn theedrinkers), de inductiekookplaat en een combistoomoven.

Na verschillende keukenzaken te hebben bezocht vielen we voor een greeploze hoogglans keuken in champagne metallic met een wit composieten blad. De kleur voelde als een gewaagde keuze, want ook toen was wit verreweg het populairst. We wilden geen bovenkastjes omdat we de ruimte licht wilden houden. Om de ruimte nog meer daglicht te geven kozen we voor een Solatube. Deze reflecteert het daglicht op een prachtige natuurlijke manier. Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds niet uitgekeken op de kleur en vormgeving. De keuken is net even anders dan doorsnee.

Naast onze wensen qua vormgeving voor de basis moest onze keuken een plek zijn om samen te zijn en te komen en waar we in alle rust zouden kunnen koken, ontspannen en tafelen. Dit laatste is een proces dat nog altijd in ontwikkeling is. De keuken is naar tevredenheid gegroeid.

Keuken Ilse

De styling

De keukentafel is naar een eigen ontwerp en maakten we zelf. Het dikke eiken blad kwam van een oude kloostertafel uit de familie. Stoelen shopten we via Marktplaats en het bankje kochten we bij een plaatselijke meubelmaker. Voor de styling houden we rust als uitgangspunt. Een niet te vol aanrecht met minimale details in wit, zwart en houten materialen. Accessoires kopen we op zeer uiteenlopende plaatsen onder andere in kringloopwinkels (love them), online designstores maar ook winkels als Hema en Action. Inspiratie vind ik op Instagram, Pinterest en in de VT wonen.

Eettafel Ilse

The story continues…

Onze wensen groeien niet alleen voor binnenshuis. We houden van het buiten leven en onze veranda vergroot onze woonruimte enorm. Een nieuwe woonkamer is geboren. Inmiddels zijn we bezig met het ontwerpen van een buitenkeuken die we hier willen plaatsen. De zoektocht naar inspiratie is reeds gestart…

Liefs, Ilse
IG: @ilse_vdxx

Zou je het ook leuk vinden om een gastblog te schrijven voor Richthetin? Vul dan op de homepage het contact formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/