Hoe fijn is het om thuis een plekje te hebben waar je je even terug kan trekken en rustig wat kan werken. Ik merkte dat ik hier enorm veel behoefte aan had en ik niet alleen; mijn vriend vond het ook de hoogste tijd voor een eigen plek. De eetkamer was inmiddels tot werkplek gebombardeerd met alle bijbehorende rommel. Ik heb naast mijn day job namelijk ook een webshop met een vriendin, naai ik kinderkleding en haken en maken wij kinderspeelgoed. En ik kan je zeggen: stof en garen zorgen voor rommel. Hoogste tijd dus voor een eigen werkplek!

Het bureau

Aangezien de werkplek in de eetkamer zou komen en we er dus geregeld naar zouden kijken waren mijn keywoorden luchtig en licht. Ik ben altijd al fan geweest van underlayment en was er dan ook snel over uit dat ik dat als bureaublad wilde. Het is niet alleen goedkoop maar het geeft ook een heel fijn sfeertje. Even de maat opmeten van je bureaublad en op naar de bouwmarkt. Bij de meeste bouwmarkten zagen ze het ook nog eens voor je op maat. Easy peasy, daar houden we van!

Poten onder je bureau zijn opzich ook wel handig en dus volgde er een zoektocht naar de ideale bureau poten. Al vrij snel kwam ik uit bij de poten van HAY, zo mooi maar niet helemaal passend bij hij het budget dat ik in gedachte had. Gelukkig is daar dan de IKEA (waar zou je zonder ze zijn), die eenzelfde soort poten in het assortiment hebben voor een fractie van de prijs.

Werkplek Sanne

De styling

Het stylen kon beginnen en dit is natuurlijk het allerleukste van het hele proces! Ik was op zoek naar leuke en persoonlijke items die het fijne sfeertje zouden versterken maar ook de rust zouden bewaren. Ik zal eerlijk zeggen dat mijn concentratie niveau niet altijd even best is. Dus ik moet geen accessoires op mijn bureau hebben die mij alleen maar afleiden. Qua kleur wilde ik het rustig houden. Daarom koos ik voor wat accessoires in een grijsgroene kleur en natuurlijk voor okergeel. Het groene kleurtje zorgt bij mij voor rust en van okergeel krijg ik instant een glimlach op mijn gezicht. Grappig hoe je voorkeur voor kleuren kan veranderen in de loop der tijd. Ik had vroeger een hekel aan groen en geel en nu zijn het echt mijn favorieten en zie je ze in het hele huis terug.

Werkplek Sanne

Mijn werkplek musthaves

Omdat er ook gewerkt moet worden zijn sommige spullen op een bureau onmisbaar. Voor mij zijn dit het witte kistje en de doosjes op de plank. Het staat niet alleen leuk maar er gaan ook heel veel spulletjes in, zodat het makkelijk en snel weer is opgeruimd. Want hoe erg ik ook van mooie spulletjes hou het moet ook functioneel zijn. Minder functioneel maar wel echte sfeermakers zijn voor mij het kaarsje, het vaasje met bloemetjes, de viltballetjes slinger en niet te vergeten de handgemaakte okergele cactus. Ik ben gek op handgemaakte producten en voegen naar mijn idee echt iets toe.

Werkplek Sanne
Werkplek Sanne

Stylen: een ongoing thing

Voor nu ben ik heel blij met mijn bureau en de accessoires die er op staan maar dat kan volgende week ook zo maar weer anders zijn. Stylen is een ongoing thing en veranderd bij mij mee met mijn stemming of bijvoorbeeld jaargetijde. Maar de basis is goed en die zal ook wel zo blijven maar met wat simpele aanpassingen of andere kleuren en materialen kan je makkelijk weer een ander sfeertje creëren.

Werkplek Sanne

Vind je dit ook een toffe werkplek? Volg dan @style_by_sanne voor nog meer inspiratie!

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/