Kerst is echt mijn favoriete tijd van het jaar. Aan het begin van de herfst begin ik alweer uit te kijken naar deze periode. Het knusse gevoel in huis door plaidjes, kaarsjes, lichtjes e.d. Ik houd ervan! Ik vind het altijd erg leuk om cadeautjes op een leuke manier in te pakken. Kerst is hiervoor een ideale gelegenheid. In deze blog geef ik je wat tips die je kunt gebruiken bij de kerstcadeautjes inpakken!

Inpakpapier en cadeauzakjes

Ik maak graag gebruik van basic inpakpapier, zoals “kraft” papier, of zwart of wit. Ook papier met een rustig printje vind ik erg mooi. Op het papier zou je ook zelf nog iets moois kunnen tekenen of schrijven met bijvoorbeeld een witte krijt- of permanentstift. Ik deed dit o.a. bij het zwarte inpakpapier.

Kun je geen wit cadeaupapier vinden? Zoek dan naar cadeaupapier waarvan de binnenkant wit is! Draai het om; en voila, je kunt het als wit cadeaupapier gebruiken. Daarnaast houd ik van cadeauzakjes. Je kunt leuke cadeauzakjes vinden bij winkels zoals Xenos, maar ook bij Leuk Verpakt en Inpakken-en-Uitdelen of via Instagram (bijvoorbeeld bij @sanne.studio.home). Kijk ook eens op AliExpress; daar vind je soms ook leuke cadeauzakjes! Wanneer ik iemand een cadeaubon of kaart geef, doe ik het soms in een cadeauzakje. Ik vind dit net wat leuker weggeven!

Cadeaulabels

Naast het gebruik van het papier, vind ik het gebruik van een cadeaulabel (gifttag) erg leuk. Je kunt deze natuurlijk zelf maken, bijvoorbeeld d.m.v. handlettering. Schrijf je liever niet graag zelf? Dan kun je ook een mooi lettertype voor op je computer downloaden (vaak gratis!) en zelf een mooie quote of iemand zijn/haar naam maken en deze uitprinten. Lettertypes downloaden kun je bijvoorbeeld doen via Dafont. Zoek bijvoorbeeld eens via Pinterest op “free fonts” voor wat leuke lettertypes.

Ga je liever voor nog iets simpeler? Dan kun je uiteraard ook labels kopen in een (web)winkel. Via sommige websites kun je ook gratis cadeaulabels downloaden. Zoek maar eens (via je zoekmachine of Pinterest) op “free printable gifttags christmas” en je zult er diverse vinden!

Wil je liever een label van een ander materiaal maken, zoals klei? Ook dat kan natuurlijk! Je kunt bij diverse winkels, waaronder Action, witte klei kopen. Hiervan maak je vrij gemakkelijk een label. Maak de klei plat en steek er, bijvoorbeeld d.m.v. een koekjesvorm, een figuur uit. Daarna kun je er met stempels of een slagletterset een naam en/of afbeelding op maken. Ik maakte gebruik van een slagletterset voor metaal/leer, omdat die letters mooi klein zijn.

De witte klei van de Action is zelfdrogend, dus hoef je niet af te bakken (handig!). Naast dat je van deze klei labels kunt maken, kun je er natuurlijk ook “naamkaartjes” van maken voor de kersttafel of leuke hangers voor in je kerstboom! Zelf maak ik ook altijd veel gebruik van mijn labelmaker/lettertang van Hema. Ik gebruik deze erg vaak, bijvoorbeeld voor labels voor mijn “theebuisjes” (zie mijn Instagram account), maar ik maak hiermee soms ook teksten of namen voor op een cadeautje of kaart.

Stickers, sluitzegels, washi tape, touw & lint….

Ook houd ik van (sluit)stickers! Mooie sluitzegels/stickers kun je via diverse webshops bestellen, zoals bij Inpakken en uitdelen of Leuk Verpakt. Ook is het gebruik van een stukje touw, lint erg mooi! Dit kun je vaak ook op deze webshops of winkels vinden. Ook via AliExpress kun je soms leuke stickers vinden! Daarnaast maak ik ook altijd graag gebruik van washi tape.

Wat groen!

Het gebruik van groen of bloemen bij je cadeautje, geeft vaak ook een erg mooi effect! Denk hierbij bijvoorbeeld aan eucalyptus, maar ook kruiden zoals rozemarijn en tijm zijn erg mooi om te gebruiken voor op je cadeautjes. Maakt het bijvoorbeeld vast met een stukje lint/touw, washi tape of een (sluit)sticker.

En jij?

Vind jij het ook leuk om je cadeautje leuk in te pakken? Ik ben benieuwd! Heel veel plezier ermee!

Ps: vrijdag 12 december komt mijn blog over het dekken en stylen van de kersttafel online op Richt het in!

Liefs, Suzan (@suuuzann_)

3

Comments

    • Rosan Van Leeuwen

      Hoi Helga!
      Het zwart witte touw is van de Hema! Het witte en grijs met witte stippen inpakpapier komt beide van de Ikea. De bruine met witte is van de Hema. Weet helaas niet of dit alles nu nog te koop is sorry! Hoop dat je hier iets mee kunt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/