Het pimpen van een poppenhuis was voor mij alweer een tijdje geleden! Afgelopen voorjaar was ik druk met werk en afstuderen waardoor een poppenhuis projectje even geen prioriteit had. Inmiddels ben ik afgestudeerd en merkte ik dat ik weer zin had in een projectje. Via marktplaats scoorde ik een huis inclusief meubels voor 25 euro! Ik heb hem een compleet andere look gegeven. In deze blog laat ik je het proces van dit DIY poppenhuis zien!

Trouwens…. In deze blog vind je vooral before & after foto’s! Wil je juist weten hoe ik een modern poppenhuis project aanpak en waar ik materialen vandaan haal? Lees dan deze blog: Doe het zelf: een poppenhuis opknappen in Scandinavische stijl. 

Let’s go!

Het huis is destijds verkocht bij de Hema, maar is daar helaas niet meer te koop. Ik vind de vormgeving ervan super tof, dus zocht Marktplaats dagenlang af naar dit model!

De eerste stap is het (licht) opschuren van het huis.

 Gronden! Alles lekker wit. Deze grondverf kocht ik bij de Aldi, een potje van 5 euro. Ik liep er toevallig tegenaan en hij beviel prima!

Zodra de grondverf goed uitgehard is, kun je het huis aflakken in de gewenste kleur en verfsoort. Ik gebruik eigenlijk altijd krijtverf, wit!

Behangen! Deze twee ‘restjes’ behang had ik nog liggen, perfect, want ik wilde voor dit huis zoveel mogelijk lichte kleuren gebruiken. Ik koos ervoor om 2 muren te behangen met hetzelfde behang, lekker basic!

Accessoires! Omdat ik nog niet precies weet wat de bestemming van dit huis wordt, heb ik niet al teveel dingen opgehangen. Ik koos voor een slinger (Wibra) en een banner (DIY).

Voor het verven van de meubels gebruikte ik witte en lichtgrijze krijtverf. De trappen en een aantal andere meubels liet ik in originele staat, omdat ik de kleur van het hout mooi vond matchen met het wit en grijs.

Tada! Done!

Overzichtsplaatje!

Modern poppenhuis!

Wat vind je van het eindresultaat? Ik ben er blij mee en vind het gewoon heerlijk om te doen. Dol op DIY-projectjes. Ben je ook een poppenhuis aan het pimpen of ga je aan de slag? Tag @richthetin! Ik vind het tof om jullie projectjes te volgen!

Liefs! X

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/