Aan tafel!

Het zonnetje begint langzaam weer te schijnen, de bloembollen en voorjaarstakken zijn overal te verkrijgen en de eitjes liggen weer in de winkels! Oftewel… Het is bijna PASEN!

Voor mij is het dan weer tijd om na te denken over hoe ik mijn tafel ga dekken voor een typische paasbrunch. Want zeg nou zelf, brunchen hoort toch wel een beetje bij Pasen. En dus is het ook tijd voor mooie gedekte tafel. De tafel is niet alleen voor jou een feestje, maar ook voor jouw gasten.

Ik heb dit jaar gekozen voor een paastafel die bij mij en mijn interieur past. Ik heb niet gekozen voor de populaire kleuren tijdens Pasen: groen en geel. Dit zijn niet de kleuren die in mijn interieur terug te vinden zijn en waar ik van hou. Ik heb daarom gekozen voor natuurlijke tinten. De persoonlijke touch die ik heb gegeven aan mijn gedekte tafel maakt hem daarmee ook echt van mij.

Duik eerst de kast in!

Ik heb allereerst gekeken wat ik allemaal nog in de kast had. Een heel nieuw servies kopen is ook wel een beetje overbodig in mijn geval. Ik heb daarom gebruik gemaakt van het servies wat ik al had en heb gekeken wat ik hieraan nog graag zou willen toevoegen. Uiteindelijk heb ik een paar nieuwe kleine items gekocht. Ik kocht bijvoorbeeld de schattige eierhouder en de kleine narcisbollen bij Sissy-Boy.

Ik heb gekozen om gebruik te maken van natuurlijke tinten. Door bijvoorbeeld de houten snijplank en de houten bakjes te gebruiken. Ik heb de bloembollen en de voorjaarstakken terug laten komen op de tafel. En het leuke hiervan is dat je er zelfs na Pasen nog van kan genieten!

Voor een leuk klein prijsje kocht ik de papieren zakjes en het houten bestek bij de Xenos. Ik wilde graag anders bestek gebruiken dan mijn eigen zilveren bestek. Toen ik dit houten bestek (voor maar €0,49) bij de Xenos zag, dacht ik meteen: ‘die gaan met mij mee’. Je kunt ze jammer genoeg maar één keer gebruiken, maar dat heeft ook weer zo zijn afwas voordelen.

Kaarsjes zijn always a good idea!

Persoonlijk vind ik het fijnste aan Pasen dat er een relaxte sfeer hangt. Een gezellig ontbijt, brunch of lunch met mensen die je liefhebt. Voor mij hoort hier daarom een rustige gedekte tafel bij met lekkere broodjes en heel veel andere lekkere dingen. En om het knus te maken gebruik mijn favoriet: kaarsjes! Want kaarsjes kunnen altijd en overal. Bij iedere gelegenheid.

En dan jouw eigen gedekte paastafel.  Ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd hoe jullie je paastafel gaan stylen. Voor welke stijl gaan jullie dit jaar? Heel veel plezier met het stylen van jullie tafel en met (heel veel) paaseitjes eten!

Liefs, Manon (@mnnmay)

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/