Scandinavische pipowagen: de inrichting en styling van Sandra

04 mei 2017

Een aantal jaar geleden, ging er een wens van Sandra in vervulling. Een pipowagen, in haar eigen achtertuin. De trotse eigenaresse woont samen met haar man, twee kinderen en hondje Jacks in Hattem. In deze blog vertelt Sandra (@typischsan) waarom ze graag een pipowagen wilde, hoe ze de inrichting heeft aangepakt en waar ze graag haar spulletjes koopt.

Een pipowagen, waarom?

Ik wilde eigenlijk al een hele tijd graag een pipowagen. Wat leek het mij heerlijk, een extra speelplek voor de kinderen, een logeerpartijtje in eigen tuin en natuurlijk lekker schuiven en stylen met leuke spulletjes. Na een hele tijd dromen, besloot ik er een paar jaar geleden gewoon voor te gaan!

Stylingfoto Pipowagen van Sandra

Waar scoor je nou zoiets?

Via marktplaats ging ik druk op zoek naar een mooi exemplaar. Eenmaal gevonden ging ik samen met mijn man op stap om hem in het echt te gaan bekijken. Een half uurtje rijden hier vandaan.

Hoe vervoer je een pipowagen?

Direct verliefd! Maar, dat ding kregen we natuurlijk nooit mee naar huis. Hij werd dus achter op een trailer bij ons thuis bezorgd. Om hem op zijn plaats te krijgen, moest hij met een mega-hijskraan over de schutting worden getild. Hilarisch, die voorpret!

Pipowagen van Sandra

Heb je veel moeten klussen?

Ja, dat zeker. Maar dat vind ik juist zo leuk! Toen we de pipowagen kochten, was het eigenlijk meer een bouwkeet. Knalgroen. Je snapt wel dat ik dat graag zo snel mogelijk wit wilde maken. Zodra het droog was en ik een en vrij uurtje kon vinden stond ik dan ook maar al te graag met een kwast in mijn hand.

Wat heb je opgeknapt?

 Van binnen was de pipowagen helemaal kaal. We hebben hem geschuurd en net als de buitenkant, wit gemaakt. Op de vloer hebben we laminaat in een lichtgrijze kleur gelegd. Om dat langverwachte logeerpartijtje te kunnen organiseren leek het mij leuk om een stapelbed te maken. Nouja, het leek me leuk als mijn man dat zou maken. Gelukkig is hij de moeilijkste niet 😉 en maakte hij twee vaste bedden van steigerhout, boven elkaar. Trapje erbij en klaar!

Steigerhout stapelbed

Welke sfeer wilde je creëren?

Dat wisselt nog wel eens. Op dit moment neigt het naar de Scandinavische stijl, lekker veel wit. Daarnaast heb ik wat zwarte en houten accenten toegevoegd door middel van de accessoires. Zwart zeg ik nou wel.. Maar ik ben eigenlijk meer van het wit en de houtkleur om het licht en ruimtelijk te houden.

Heb je deze look altijd al?

Nee, ik heb in het begin ook wel eens een soort beach look gecreëerd en ook de brocante/romantische stijl is er wel eens geweest. Ik vraag me dus soms af wanneer het weer gaat veranderen.

Stylingfoto pipowagen

Shoppen, waar doe je dat graag?

Ik ben dol op het struinen in de kringloop, op zoek naar schatten. Als ik iets vind waarvan de kleur me niet aanspreekt, pak ik een spuitbus en zorg ik gewoon dat het de gewenste kleur krijgt. Daarnaast zijn de Ikea, Hema en Xenos ook altijd goed. Ook voor de koopjes bij de Action, Zeeman of Wibra ben ik wel te porren! Ik vind het leuk om deze spulletjes aan te vullen met items van exclusievere merken. Zo heb ik in de pipowagen vlaggetjes van Sukha opgehangen.

Detailfoto pipowagen

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Nou, we moeten binnenkort eigenlijk nog even flink aan de slag… We hebben sinds kort een probleempje, namelijk vocht. Veel spulletjes heb ik dus helaas weg moeten doen. Ook de wanden hebben een nieuw likje verf nodig om aankomende zomer weer te kunnen genieten van de pipowagen. Maar dat komt ook wel weer goed!

Ben je benieuwd naar meer foto’s van de pipowagen? Volg mij dan op IG (@typischsan) Voor alle foto’s van de pipowagen gebruik ik de hashtag #pipowagenvansan 🙂

Ben je benieuwd naar meer foto’s van de pipowagen?

Volg mij dan op IG (@typischsan) Voor alle foto’s van de pipowagen gebruik ik de hashtag #pipowagenvansan 🙂

Zou je het leuk vinden om een gastblog te schrijven voor Richthetin, of heb je net als Sandra een bijzonder verhaal? Vul dan op de homepage of op de contactpagina een contact formulier in en wij mailen je binnen 2 werkdagen terug!

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/