Als je me volgt op IG (@rosanvleeuwenn) dan zie je mijn poppenhuizen regelmatig voorbij komen. Een heerlijke uit de hand gelopen hobby: een poppenhuis opknappen! De hype gaat inmiddels lekker rond! Zo tof! In deze blog leg ik je uit hoe ik mijn laatste project heb aangepakt. Lees hier alle details: van verf, tot behang en inrichting. 

Op zoek naar een poppenhuis, of toch niet..

Allereerst de zoektocht… Want na mijn laatste poppenhuis, was ik eigenlijk van plan om deze hobby ‘poppenhuis opknappen’ even op een laag pitje te zetten gezien de hoeveelheid tijd die er in gaat zitten. Maar, hmm.. toen ik tijdens een rondje over een rommelmarkt tegen dit huis aanliep was ik eigenlijk direct verkocht. Wat ik vooral tof vond waren de lampjes die er in zaten. Ik wilde natuurlijk wel even weten of ze het nog echt deden dus vroeg of ik dat ergens kon testen. Jup! Ze deden het nog. Toen de prijs, want 15 euro voor zn oud poppenhuis (zonder meubels!) vond ik wel aan de hoge kant. De vrouw wilde zakken naar 7,50 en ik besloot het te doen. Een huis met alle kleuren van de regenboog, maar daar kan ik inmiddels wel aardig doorheen kijken. Ik heb helaas geen before-foto s van dit projectje, aangezien mijn iPhone me een tijdje geleden in de steek liet.

Ok, let’s start! Het poppenhuis opknappen!

Mijn minst favoriete gedeelte is altijd het beginnen aan z’n project. Al het begin is moeilijk… Leeghalen, schuren, stof verwijderen. Het saaie werk! Op zich ging het toch redelijk snel, want dit huis had alleen behang en dat ging er best gemakkelijk vanaf. Daarnaast verwijderde ik ook een muurtje zodat er boven 2 kamers ontstonden in plaats van 3 kleine. Doordat dit huis niet geschilderd was, heb ik hem alleen even licht opgeschuurd.

Verf

Na het saaie deel, begin je aan het leuke werk van het poppenhuis opknappen! In deze fase wordt mijn geduld altijd zwaar op de proef gesteld, want het liefst maak ik hem in één dag af… Keep dreaming! Een tip: bedenk van te voren welke muren je wilt gaan behangen zodat je deze niet hoeft te schilderen. Dat scheelt tijd en verf! Ja, die verf… Daar ben ik nooit zo moeilijk in. Meestal gebruik ik (voor zowel het huis als de meubeltjes en poppetjes) krijtverf, omdat ik dat mooier vind dan hoogglans. Daarnaast droogt krijtverf lekker snel. Goed voor mensen zonder geduld… Wat ik ook zo heerlijk vind aan het gebruik van krijtverf is dat je geen grondverf o.i.d. hoeft te gebruiken maar gewoon direct kunt beginnen. Verder gebruikte ik schoolbordverf voor het dak (en straks voor wat meubeltjes). Ook gebruikte ik voor dit huis deze grijze krijtverf. Nog een tipje: een Flexa kleurtester. Die zijn er in allerlei kleuren en kosten maar een paar euro. Daar kun je prima één wandje mee schilderen. Je koopt ze bijvoorbeeld bij de Karwei.

Behang

Over het behang dat ik gebruik, kreeg ik veel vragen via IG. Ik heb (vooral) gekozen voor behang van de Kwantum, maar neem soms ook wel eens een poster. Wat ik doe is; eerst het opmeten van de muur waarop ik het wil bevestigen. Met een stanleymesje snijd ik het behang op maat. Ik houd het vaak een paar millimeter groter aan, je kunt namelijk beter iets vaker bijsnijden dan dat je direct begint met een te klein stuk. Ik bevestig het behang vaak met de 3D kit van de Action. Op de eerste verdieping heb ik ook een wandje beplakt met ‘muurstickers’. Die maakte ik door van zwarte ronde muurstickers, met een perforator kleine stickers te maken. Het wandje met de regendruppels, was een papieren zakje waarin ik eens een bestelling van een webshop had ontvangen. Ik ben nogal slecht in alles goed voorbereiden, dus duik soms gewoon de kast in op zoek naar iets wat ik toevallig nog heb liggen…

Meubels

Dit projectje had geen meubels toen ik hem kocht, dus zocht ik regelmatig even op Marktplaats naar een leuke inboedel. Meestal is er best veel aanbod, maar niet altijd hetgeen wat ik zoek. Te duur, teveel plastic, of te weinig meubels voor mijn huis.. Gewoon regelmatig even kijken dus of er iets voor je bij zit. Ik vond dit keer een aantal leuke advertenties met wat meubels, maar had nog niet alles gevonden. De woon- en slaapkamer bestelde ik daarom bij de Lidl. En ja, ook mijn meubels moeten altijd geloven aan een likje verf.

It’s all in the details..

De bewoners, slingers, accessoires, een tipi… Ja, by far mijn favoriete gedeelte van een poppenhuis opknappen. Maar wel een fase die veel tijd en creativiteit vraagt en voor mijn gevoel eigenlijk nooit klaar is. Iedere keer kom ik weer iets tofs tegen dat ik ook wil!

Mijn accessoires:

Tipi: Dit is een free printable van http://www.pomlebonhomme.com/2014/03/les-jolis-tipis-diy.html. Het enige dat je verder nodig hebt zijn: een schaar, satéprikkers en een beetje lijm.

Schommel: De schommel maakte ik van een roerstokje dat je krijgt bij de bouwmarkt als je verf koopt. Ik heb hem dit keer vastgeplakt met 3D kit van de Action, maar je kunt ook oogjes in het plafond bevestigen voor wat meer stevigheid.

Poster(tjes): hiervoor speur ik op Pinterest naar leuke plaatjes, die ik in Word plak en uitprint op het formaat dat ik graag wil.

Slinger: de slinger in de huiskamer, maakte ik van een restje zwarte stof. Hiervoor heb je echt maar een paar centimeter nodig. Nooit restjes weggooien dus… Ik knipte de vlaggetjes en plakte die met mijn lijmpistool vast op een zwart touwtje. Net als de posters, hang ik hem op met een stukje washitape (stiekem plakt dit niet, dus zit er ook wat 3D kit van de Action achter…)

Bewoners: de houten poppetjes bestelde ik online bij de Verwonder winkel en heb ik natuurlijk voorzien van een kleurtje.

Kussentjes: Tja, werken met een naaimachine is helemaal niets voor mij. Ik doe dit dus gewoon met het lijmpistool. De stof (van de Kwantum) heb ik om de kussentjes gevouwen en vast geplakt.

Vloerkleed: dit vloerkleed zit in één van de pakketjes met poppenhuismeubels van de Ikea.

Mocht je zelf nou niet al te creatief zijn; bekijk dan mijn shoptips onderaan deze blog even. Deze toffe poppenhuis accessoires zou ik zelf ook maar al te graag toevoegen aan mijn projectje!

Zelf ook een poppenhuis opknappen?

Dan zijn we er nu wel aardig doorheen! Huisje klaar…. Ik hoop dat je ook geïnspireerd bent geraakt om een projectje te gaan beginnen. Ik heb mijn best gedaan om alle vragen te verwerken in deze blog en ben super benieuwd wat jullie er van vinden. Mocht je nog iets anders graag willen weten laat dan even een reactie achter! Ga je ook een poppenhuis opknappen? Tag me dan in jouw foto!

Liefs Rosan

Ik heb inmiddels ook weer een nieuw projectje afgerond. In deze blog laat ik je een heleboel before and after foto’s zien van deze DIY poppenvilla. Lekker monochrome natuurlijk!

2

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/