Heb jij eigenlijk ook veel te veel spullen voor de hoeveelheid ruimte in huis? Heel herkenbaar! In deze blog geven we je handige opbergtips voor een georganiseerd huis!

1. Begin met opruimen. ‘Does it spark joy?’

De eerste tip is voor de hand liggend, maar wel noodzakelijk voor een opgeruimd huis. Opruimen! Ga eens kritisch door je spullen heen, maar houd het klein. Probeer niet je hele huis in één keer op te ruimen, maar doe dit kamer voor kamer zodat je je kunt blijven focussen. Durf dingen weg te gooien. Spullen die je de afgelopen twee niet hebt gebruikt, kunnen weg. Of zoals Marie Kondo in haar boek aanraadt: bewaar alleen spullen waar je écht gelukkig van wordt. ‘Does is spark joy?’ Tip: zorg er voor dat je spullen met emotionele waarde als laatst opruimt. Als je eenmaal start met het bladeren van fotoboeken of lezen van oude brieven, schiet je nooit op.

2. Benutten van ruimte

Boven, of onder het bed, de binnenkant van een kastdeur. Er zijn vast nog wel wat plekjes waar je de ruimte beter kunt benutten. In een lade of een opbergbox kun je onder het bed, kleding voor een volgend seizoen of linnengoed opbergen. Denk daarnaast ook aan het gebruik van kamerhoge kasten, bij de meeste kasten blijft er namelijk vaak ruimte over tussen de kast en het plafond. Zonde!

Foto van VT wonen. Hoge kastenwand

Bron: VT Wonen

3. Bakjes, mandjes, ladeverdeler..

Om kasten en lades netjes te ordenen zijn verdelers, mandjes of dozen ideaal. Zorg er voor dat je de items in deze kleur aanschaft, zodat het als één geheel oogt als je de kast open doet. Fact: Je kunt tot 40% meer spullen kwijt in je kasten, als je gebruik maakt van mandjes die exact passen. Meet de kasten dus op voordat je gaat shoppen voor mandjes!

4. ‘Laat maar hangen’

Is er iets wat je kunt ophangen? Doen! Zet of leg het niet op een plank. Want van een hangende strijkplank, heb je minder last dan wanneer deze in de kast staat. Ook sjaals, stropdassen en riemen. Allerlei items die je gemakkelijk kunt ophangen. Daarnaast kun je de kleding die je nu over een stoel legt, ophangen aan wandhaken. Dat oogt direct opgeruimder en biedt hetzelfde gemak!

Bron: the wood grain cottage. Strijkplank aan de muur

Bron: The Wood Grain Cottage

5. Een ruimte optisch groter laten lijken

In feite zal je hier geen meters mee winnen, maar toch kan je huis heel anders (lees: ruimer) aanvoelen als je wat slimme trucs toepast. Het gebruik van spiegels, horizontale lijnen en lichte kleuren in huis bijvoorbeeld. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Patronen en prints daarentegen hebben het tegenovergestelde effect, zorg er dus voor dat je het gebruik hiervan juist beperkt. Daarnaast kun je proberen het zicht zo min mogelijk te beperken door gebruik te maken van meubels op pootjes. Wees niet bang om (ook in een kleine ruimte) te kiezen voor grote meubels, dit ziet er namelijk opgeruimd en ruimtelijk uit. Teveel kleine meubels kunnen juist een volgepropt effect geven.

We zijn benieuwd of jullie iets hebben gehad aan onze opbergtips en zien graag jullie reactie tegemoet. Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten!

Ben je op zoek naar stylisch verantwoorde opbergers? Bekijk dan onze opbergtips hieronder!
1

Comment

  1. Wat een mooi poppenhuis is het geworden! Ik wou dat ik tijd had om die van mijn dochter ook te pimpen ben helemaal verliefd.

    Maar wat een bedrag voor het poppenhuis en dan is hij nog saai ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/