Hoe leuk is het om over je passie te kunnen schrijven? Toen Richthetin mij vroeg een blog te schrijven over Scandinavisch wonen was ik dan ook meteen enthousiast. Deze blog gaat over mijn keuze voor Scandinavisch wonen.

Waarom Scandinavisch wonen?

Met name in de herfst en de winter zijn bij ons, net als in Scandinavië, de dagen korter en donkerder. De lichte kleuren van een Scandinavisch interieur zorgen voor optimaal licht en weerkaatsing en licht is waar wij energie van opdoen. Lichte kleuren scheppen ook ruimte en als je, net als ik, altijd druk bent in je hoofd, geeft een Scandinavisch interieur je rust.

Open haard met accessoires in woonkamer van Miranda

Wonen met gevoel

Dit is mijn lijfspreuk. Basic kleuren zijn mijn favorieten; veel wit met grijs en een enkel zwarte accent. Nu komt dat best koel over, maar natuurlijke materialen als riet en hout compenseren dit weer. En vergeet de kussens, plaids en vachten niet! Hoe warm wil je het hebben?! Stoere en oude materialen horen daar voor mij ook bij.

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich ook door design meubelen, dat ligt minder in mijn straatje omdat ik het leuker vind om mijn bestaande meubelen een andere look te geven, waardoor het een uniek stuk blijft en wordt. Dat heeft ook weer met gevoel te maken.

Eethoek van Miranda

Do It Yourself (DIY)

Heb je net als ik een klein budget dan kun je met een pot verf al heel ver komen. Materialen als steen en hout zijn makkelijk te schilderen, maar je moet wel durven! Mijn laatste grote DIY was de vloer wit verven! De kamer lijkt veel ruimer en is veel lichter. Mijn steigerhouten eettafel komt nu ook veel beter tot z’n recht.

Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn door mijn eerste blog en wens jullie veel succes met DIY’en!

Groetjes van Miranda
Instagram: @inhuisenzo

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/