De keuken, meestal het hart van het huis. De plek waar je in de ochtend heerlijk je eerste kopje koffie drinkt, vrienden ontvangt, gezellig met hele gezin samen eet en de plek waar je dagelijks allerlei maaltijden bereid. Naast dat hij dus functioneel moet zijn, zou het leuk zijn als hij er een beetje stylisch verantwoordt uitziet. In deze blog geven we je een aantal tips voor een Scandinavische keuken.

Lichte kleuren

Tja, dat zal je vast niet verbazen… De typisch Scandinavische keukens zijn meestal vooral wit. Soms wordt dit aangevuld met een accentkleur, vaak wordt hier dan gekozen voor zwart, grijs of pastel. Maar door vooral te kiezen voor lichte kleuren geef je je keuken een frisse, heldere en ruimtelijke look. De kunst is om je kleurenpallet zorgvuldig te kiezen, maar het vooral simpel te houden en dus niet teveel verschillende kleuren te gebruiken. Neem wit als uitgangspunt!

Hout

Wat eigenlijk niet mag ontbreken is hout. Naast je witte basis kun je houtkleur toevoegen in bijvoorbeeld je meubilair, of als aanrechtblad. Vaak wordt er gekozen voor zeer lichte tinten houtkleur om die lichte frisse look te behouden.

Planken

Een plank is een perfecte toevoeging aan je Scandinavische keuken. Dus in plaats van de hele keuken vol te bouwen met bovenkastjes, kun je ook kiezen voor een stoere robuuste plank van bijvoorbeeld steigerhout. Een plank biedt opslagruimte, waar je natuurlijk je mooiste items kunt tonen, maar zorgt daarnaast voor een ruimtelijk en luchtig gevoel. Super zonde toch om al je mooie spulletjes te verstoppen in de kastjes?

Verschillende texturen

Wat het ook altijd goed doet in een Scandinavische keuken, is het toevoegen van verschillende texturen. Naast je strakke witte keukenkastjes en houten aanrechtblad kun je bijvoorbeeld een vloerkleed of toffe industriële lamp toevoegen. Dit geeft net dat beetje extra sfeer in je keuken.

Bron: http://www.homedit.com/how-to-design-a-kitchen/

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/