Hej, velkommen! Ik start mijn eerste blog in het Deens. Alvast oefenen om straks in København (citytrip eind april) tenminste iemand te kunnen begroeten. Deze Scandinavische stijl spreekt me enorm aan. Het lichte less is more interieur met een tikje design past bij mij en bij het huis. Ik neem je mee naar onze Scandinavische slaapkamer. Alleen voor een kijkje he 😉

Afgelopen maand hebben we (lees: mijn vriend) een nieuw bed gemaakt. Gewoon het oude bed afgebroken tot aan de lattenbodem en zijwanden en een nieuwe ombouw gemaakt. Hup, voor nog geen 100 euro voelde het als een nieuwe boxspring. We gebruikten vurenhout, dat vind ik mooi basic. Als de basis naturel is, kun je met de accessoires je gang gaan. Omdat ik niet meer 2 standaard nachtkastjes aan beide kanten van het bed wilde, kozen we voor een dubbele achterwand. In de wand hebben we plankjes gemaakt zodat onnodige spulletjes fijn weggelegd kunnen worden.

De muren

De kleur op de muur is Blurry Blue uit de Wood&Wall krijtverf collectie van de Gamma. De lamp is een eigen creatie. Vanuit het midden van het plafond een lang snoer naar het plafond boven de achterwand. Vanuit daar recht naar beneden hing ik een LED lamp van Ikea. Het geeft mooi warm licht. Het blauwe dekbedovertrek is ook van de Ikea.

Detailfoto van de slaapkamer van Anouk

Tijd voor styling!

Voor de ruimtes op de eerste etage koop ik wel eens nieuwe spulletjes maar nog leuker vind ik het om accessoires waar ik beneden op uitgekeken ben of wat ik in opslag heb staan, opnieuw te gebruiken. In een totaal andere ruimte met een andere functie komen spullen vaker anders tot hun recht. Zo lijken ze als nieuw! Verder vind ik het mooi om een paar vintage spullen te gebruiken om een ruimte te stylen. Hier heb ik een oude grote whisky fles en een 2de hands Marokkaanse leren poef neergezet. Het contrast tussen nieuw, design en vintage vind ik prachtig. Het maakt de ruimte interessant en alles behalve standaard.

Overzichtsfoto slaapkamer van Anouk
Dubbele wand in het bed van Anouk

It’s all in the details

Een tijdje terug heb ik bij de Leen Bakker een soort pannenonderzetter gekocht. Deze past precies in de achterwand. Ik vind het een speels effect geven. Van de Monstera plant beneden kon wel 1 tak missen. Ik zocht een leuk glas en creëer zo wat groen in de slaapkamer. Stapeltje mooie tijdschriften ernaast en wat leuke bordjes aan die muur die ik nog had liggen. Hang ze speels op, niet te veel op 1 lijn. Omdat rechts op de achterwand al een aantal kleinere spulletjes bij elkaar staan, vraagt de andere kant om grote producten. Maak een statement. Kies niet voor 3 kleine schilderijtjes of 4 kaarsjes, maar zoals hier 3 grotere lijsten die matchen in kleur. Een trend wat je veel ziet is om tapijtjes over elkaar te leggen, het ‘breekt’ de ruimte.

Slingers op grijze wand in de slaapkamer van Anouk
Grijze wand in de slaapkamer van Anouk

De muur die je hier ziet hebben we met beton stuc van Alabastine behandeld. Daarin zitten nu 2 muurkasten om het jaren ’30 gevoel van het huis te benadrukken. De linnen vlaggetjes slinger van Sukha Amsterdam heb ik wat nonchalant om een kapstok en langs de muur gehangen. Het mag op de vloer liggen, het hoeft niet allemaal zo netjes! Over die slinger gesproken, een collega vroeg laatst of ik een slinger toiletpapier had opgehangen haha…..

Slaapkamer Anouk Bakker

Ik vind het ook mooi om gordijnen op de slaapkamer op de vloer te laten hangen. Het geeft een gezellig en geborgen effect, iets wat bij een slaapkamer hoort vind ik. Zeker als je de ramen open zet, of in mijn geval de openslaande deuren naar het dakterras en de wind waait mooi door de gordijnen…. Zie je het al voor je? Laat die zomer maar komen!

Instagram: @bakerstreet___

1

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/