Groen in huis

Hallo lieve lezers, mij is gevraagd een blog te schrijven over ‘groen in huis’. Allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Kim van Instagram account: @interior_by_kim, gelukkig samen met mijn man Frank en onze twee kids Thijn(4) en Evy(2). Ben kapster, hardloop graag en ik ben gek op interieur. Ik kan jullie vertellen dat het een uit de hand gelopen hobby is.

Ruim 8 jaar geleden zijn wij hier komen wonen en we hebben in de loop der jaren veel aan het huis gedaan om het ons plekje te maken. Ik vind het heerlijk om in huis bezig te zijn, ik kan mijn ontspanning erin vinden en helemaal los gaan. Mijn smaak ligt echt op het Scandinavisch wonen, het is rustgevend en je kan er veel in combineren. Niet teveel dingetjes in huis maar rust.

Bij mij zie je veel zwart, wit, grijs, hout en groen. Dat gecombineerd met vintage om er persoonlijkheid aan te geven.

Woonkamer Kim

De groene styling

Ik heb sinds maart het zwart/wit even opgeruimd en groen toegevoegd. Dat vind je terug in accessoires en planten, zo hebben we een beetje lente in huis gehaald. Planten in huis is weer helemaal hip en maakt het groen compleet. Ik heb twee grote planten in huis, zou best meer willen maar daar leent ons huis zich niet echt voor. De kamerden heeft echt zo’n Scandinavische uitstraling met weinig poespas en ik vind het gewoon mooi omdat hij simpel is. Daarnaast heb ik de monstera bladplant in huis, wat heeft die mooie bladeren en het geeft meteen sfeer als het nog wat kaal is in huis.

Woonkamer Kim
Woonkamer Kim

In de accessoires komt groen vooral terug in kussens, (heb namelijk nogal een kussentik, zowel binnen als buiten), kaarsen en in de lampjes. Kussens heb ik overal en nergens opgescharreld en het voordeel van kussens is dat je makkelijk de hoezen kunt veranderen. Ik heb een aantal winkeltjes hier in de omgeving waar ik graag snuffel en ga daar eigenlijk nooit weg zonder wat mee te nemen.

Woonkamer Kim

Waarom groen?

Groen vind ik een mooie, frisse en makkelijke kleur. Een toekomst wens is dan ook om één van de muren in huis groen te gaan maken. Het staalt ook nog eens veel sfeer uit. Op dit moment hebben we betonlook op een woonkamer muur en in de keuken. Dit geeft een erg stoere uitstraling.

Onze ideeën om groen in ons huis toe te voegen is o.a. begonnen bij de typemachine die wij op marktplaats vonden,een echte olivetti uit de jaren ’60. Niet lang daarna kwam er een toolbox van housedoctor bij. Allebei in de kleur groen, de rest van de accessoires volgde al snel. Van de munitiekist tot legerbankje die we gebruiken als salontafel. Samen met Frank speur ik graag naar vintage spullen. Wie weet wat we nog meer gaan tegenkomen!

Woonkamer Kim

Veranderen doe ik enorm graag en het is dan ook heel gewoon dat nooit iets langer dan een week op diezelfde plek staat. Maar dat geldt ook voor buiten. Vooral nu het weer beter word om buiten te leven, betrek ik graag onze tuin bij het interieur van binnen. Dit is altijd een leuke uitdaging.

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren met mijn ideeën en foto’s. Ik vond dit super leuk om te doen en ben benieuwd naar jullie reacties. Neem gerust eens een kijkje op mijn account.

Liefs Kim, @interior_by_kim

Zou je het ook leuk vinden om een gastblog te schrijven voor Richthetin? Vul dan op de homepage het contact formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/