Hij is weer in het land die lieve goede Sint! Stond je ook uit volle borst te zingen op de kade? Ik ben er dol op, de Sinterklaas tijd…. Blije kinderen, gezelligheid en lekker met thee en pepernoten op de bank terwijl de kaarsjes branden. Daarnaast vind ik het een tof thema tijdens het handletteren. In deze blog vind je daarom een overvloed aan inspiratie voor Sinterklaas handlettering! Onder andere: labels, waxinelichtjes en kaarten… 

Het silhouet van Sint komt van Sweet Table Shop. Ik maakte er zelf een mini slinger van.

Inspiratie…

Voor de DIY’s uit deze Sinterklaas handlettering blog heb ik mijn inspiratie vooral gehaald uit het allernieuwste boek van Paperfuel! Handlettering FEEST! Ik kon niet wachten tot hij uit was en lag nog net niet voor de deur… Hij is écht tof! Er staan een heleboel gave ideeën in voor feest(dagen) als Valentijn, Vader- en Moederdag, Halloween, Sint en Kerst. Maar ook gelegenheden als een geboorte of bruiloft! Voor wat extra lettertypes gebruikte ik ook het boek: handlettering doe je zo en het ABC boekje van Paperfuel.

Huisje, boompje, kaartje..

Om mijn interieur wat in de Sint stemming te brengen, vind ik het leuk om handgemaakte quotes op te hangen of neer te zetten. In stijl natuurlijk! Inspiratie hiervoor haal ik vooral uit Sinterklaasliedjes. Ik heb gespeeld met de lettertypes. Op het ene kaartje gebruik ik veel verschillende en op een ander kies ik juist weer voor één dezelfde.

Voor deze DIY heb ik gebruikt: witte kaarten van de Bruna, een 2B potlood, een witte gum, Micron fineliners en zwarte stiften van verschillende diktes

Waxinelichtjes

Naast handletteren op papier, is het natuurlijk ook super leuk om het op andere materialen te doen. Zoals op deze glazen potjes! De quotes die ik wilde gebruiken, schreef ik eerste op een wit papier. Deze plakte ik met wahsi tape aan de binnenkant van het potje. Zo kun je het overtrekken en hoef je het niet uit je hoofd te doen! Voor het overtrekken gebruikte ik glass markers van de Action. Een pakketje van vier: een zwarte, witte, blauwe en grijze. Het silhouet van Sint is wederom van Sweet Table Shop en plakte ik met secondelijm op het potje.

Voor deze DIY heb ik gebruikt: verschillende glazen potjes, wit papier, 2B potlood, witte gum, washi tape, glassmarkers van de Action in wit en zwart.

Labels

Om jouw Sinterklaas cadeautjes nét even wat gezelliger en persoonlijker te maken, is een handgemaakt label heel geschikt. Ik gebruikte deze craft labels van de Hema maar tegenwoordig kun je ze bijna overal wel scoren. Op de eerste combineerde ik een kleine tekening met een korte tekst en op de ander heb ik een quote uit een sinterklaasliedje geschreven. Je kunt natuurlijk ook de naam van diegene aan wie je het cadeau gaat geven handletteren. Dat maakt het extra persoonlijk!

Voor deze DIY heb ik gebruikt: labels van de Hema, 2B potlood, witte gum, Micron fineliners, verschillende zwarte stiften

Enveloppe

Ga je ook aan de slag met surprises en gedichten? Dan is een handgeschreven enveloppe van de dicht-piet natuurlijk tof! Deze zwarte enveloppen zitten in een handletterpakketje van de Action. Ik gebruikte een witte Krijtstoft van Edding voor het schrijven van de tekst. Ik begon met woord: Sandra. Deze wilde ik het meest laten opvallen dus maakte ik lekker groot! De overige tekst heb ik in hetzelfde lettertype geschreven om het rustig te houden. Voor wat variatie koos ik wel voor verschillende groottes. Ik maakte hem af met stipjes en een klein mijtertje.

Voor deze DIY heb ik gebruikt: zwarte enveloppe (uit handletter pakketje van de Action), witte krijtstift

En, heb je inspiratie opgedaan? Tag ons gerust in jouw creaties als je ook aan de slag gaat. Vinden we leuk! Heel veel plezier met de Sinterklaas handlettering! X
0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/