Even snel een mailtje versturen, een dag thuiswerken of lekker neuzen op het internet. Het is wel zo fijn om dit te doen op een speciaal plekje dat daarvoor bestemd is. Op de bank of aan de eettafel is immers niet áltijd even praktisch. Een sfeervolle werkplek ergens in huis is dus ontzettend handig! Daarnaast ook nog eens ontzettend gezellig. Het allerfijnste: je hebt er helemaal niet veel ruimte voor nodig! Het is wel slim om over een aantal zaken na te denken tijdens het inrichten van een werkplek….

Voldoende licht!

Om fijn te kunnen werken, is voldoende licht op jouw werkplek een belangrijke zaak. Dit kan zowel kunst- als daglicht zijn. Persoonlijk werkt daglicht voor mij het prettigst en heb ik mijn werkplek dus een plekje gegeven in de buurt van een raam. Voor de avonden of donkere dagen heb ik de onderstaande lamp in de buurt voor het nodige kunstlicht. Die maakte ik trouwens zelf… Check in deze blog hoe je dat doet!

DIY lmap. Detail foto
Een beetje comfort

Vooral wanneer je echt hele dagen gaat thuiswerken aan jouw werkplek, is een fijne stoel heel belangrijk. Wees een beetje lief voor je rug en zorg dat je een stoel kiest waarin je een goede houding hebt. Waar je op kunt letten is of je benen in een hoek van 90 graden staan als je je voeten op de grond zet. Daarnaast is de hoogte van jouw bureau ook van belang! Niet te hoog, want dan ga je automatisch je schouders optrekken… Maar, ook niet te laag want dan moet je teveel voorover buigen!

Een opgeruimd bureau, is een opgeruimd….

Hoofd! Het is bewezen dat je je beter kunt concentreren op een schone en opgeruimde werkplek. Een plant helpt trouwens ook. Dat zorgt voor extra zuurstof!

Styling! 

Tja, als interieurlover gaat het hier natuurlijk om. Want naast dat het een prettige werkplek moet zijn, is de styling net zo belangrijk! Om mijn bureau lichtelijk opgeruimd te houden, heb ik dit oude ladekastje gekocht. Zoals er al op staat, vol met ‘spul’, eigenlijk van alles wat ik uit het zich wil hebben… Plakband, papier, mijn bril. Mijn mooie spulletjes staan in de beker van Design Letters. Zo heb ik altijd en pen of schaar binnen handbereik. Ik zorg er wel voor dat ik de kleuren rustig houdt zodat het niet te druk oogt.

Hét HEMA rek…

Om mijn bureau netjes te houden, maar om me wel te kunnen uitleven met allerlei leuke spulletjes, heb ik dit DIY rek van Hema boven (of soms naast) mijn bureau hangen. Hier past van alles in! Heel handig! Om het toch rustig te houden kies ik er voor om te werken met een monochrome basis. Af en toe voeg ik wat grijs of bruin toe.

Jouw eigen sfeervolle werkplek?

We hopen dat je iets hebt gehad aan onze tips voor het inrichten van een sfeervolle werkplek! Ga je na aanleiding hiervan aan de slag met jouw plekje, tag je ons dan in jouw resultaat? Vinden we leuk!

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/