Welkom in onze keuken! 2 jaar geleden rond deze tijd van het jaar waren we hier en daar al bezig om ideeën op te doen voor ons huis. Samen met mijn schoonmoeder vooral, die ook gek is op interieur! Op dat moment vond ik vooral heel veel verschillende dingen leuk en kon ik nog niet echt een naam geven aan ‘mijn stijltje’.

De werkplaats

Het ‘keukenverhaal’ begon in één van de werkplaatsen van mijn schoonvader. Eigenlijk gingen we er naar toe om wat gereedschap te halen, tot ons oog viel op een werkbank van wel 100(!) jaar oud! Mijn schoonmoeder riep direct: WAUW! Dat is gaaf om een keukenblok van te maken. Maar om heel eerlijk te zijn kon ik op dat moment alleen nog maar denken: ‘wat moét ik met zo’n oud ding in mijn huis’ en ‘dit past totaal niet bij me’.

Keuken Melissa

De uitdaging

Eenmaal thuisgekomen en er nog wat beter over na te hebben gedacht zijn we de uitdaging aangegaan. (Heel voorzichtig) schuren, lakken met een matte lak en afwerken. Er moest namelijk wel wat aan gebeuren, maar de oudheid moest zichtbaar blijven. Om die reden heb ik de deurtjes zo licht opgeschuurd, dat de verfspetters zichtbaar zijn. Omdat de binnenkant van de kastjes moeilijk schoon te maken zijn, heeft mijn vriend er nieuwe kastjes ingemaakt. Precies op maat, we konden ze er zo inschuiven. Het keukenblad oogt massief en zwaar, maar is eigenlijk gemaakt van een simpele mdf plaat met daarop een laagje betonciré. De keuken was toen alleen nog wat aan de lage kant en het blad moest worden opgehoogd. Ons eerste idee was om een stuk bij de poten aan te maken, maar je zult dan altijd blijven zien dat het niet origineel is. We hebben daarom het blad opgehoogd en een RVS rand op maat laten maken om het netjes af te werken. De bankschroef (zie foto) hebben we bewust laten zitten. Dat maakt het plaatje compleet, en hij doet het ook nog!

Keuken Melissa

De styling

Omdat het kookeiland zelf al een enorme eyecatcher is, hebben we een witte (matglans), eenvoudige kast uitgezocht. Hierin zitten o.a. de vaatwasser, magnetron en koelkast verwerkt. Om diezelfde reden hebben we het qua accessoires ook rustig gehouden. Een draadmand van de Action, medicijntrommel van de Hema en de pilea plant konden uiteraard niet ontbreken. Op de wand zit dan wel weer een kleurtje: ‘Early Dew van Flexa Creations’ om precies te zijn.

Keuken Melissa

De eettafel (van eikenhout) is ook door mijn vriend gemaakt. De verschillende kleuren stoelen zijn dan weer mijn ding en de kast aan de wand van de Ikea trouwens ook… Lekker eenvoudig met een paar leuke accessoires.

Keuken Melissa
Keuken Melissa

Nu, dik 2 jaar later, kijk ik met enorme trots terug op dit grootse DIY project. Iets een nieuw leven inblazen doe ik sowieso erg graag. Kijk bijvoorbeeld eens naar het witte potje met keukengerei op het betonnen blad. Dit was een oud, bruin potje van de kringloop. Even langs de Action voor een witte spuitbus en voilà!

Liefs, Melissa (@interiorbymelisx)

0

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/