Verliefd blijven op je huis. Dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend, iedereen heeft wel eens een keer dat je denkt pfff alles is en blijft hetzelfde staan in huis. Toch wil je dingen veranderen? Maar moet dat dan gelijk duur? Nee, echt niet en dat doe ik ook niet. Zonde van het geld, en van low budget kun je ook nog eens vaker shoppen. 

Wij hebben dit jaren 50 huis vorig jaar winter gekocht, alles moest eruit en opnieuw er weer in. Grond overal 60cm moeten uitgraven, en toch zit ik nu heerlijk op de bank. Het vraagt veel van je, maar wow wat kan zoiets mooi worden! Volgend voorjaar moeten we klaar zijn in het huis, want in Juni verwachten wij ons eerste kindje! Spannend, maar nog genoeg te doen!

Beneden is nu alles zo goed als af, alles zelf bedacht en bij elkaar gesprokkeld. Ik had een sterk beeld van hoe ik het Scandinavische wonen voor mij zag, veel wit en toch wat hout. Daarom heb ik al de paneeldeuren die in ons huis zaten 1 voor 1 met de hand geföhnd. Een hel, maar dan heb je ook wat. Onze spullen in huis komen echt niet van design winkels, of dure shops. Nee, wat dacht je van een zeeman, wibra, kwantum, hema, ikea, leenbakker of gewoon een kringloopje om de hoek. Ook hebben we veel zelf gemaakt, of ik heb er zelf iets van bedacht. Laat je fantasieën los gaan!

“Op zwart zie je alles…”

Ik wilde perse zwarte kranen in onze badkamer, en ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb. Je hoort zoveel verhalen van mensen: ‘Op zwart zie je alles’. Dat is dus niet waar, het is precies hetzelfde wanneer je een gewone kraan hebt, die maak je ook droog na gebruik i.v.m. kalk, dat is bij een zwarte kraan dus niet anders. Het badmeubel heb ik zelf ontworpen, het staal laten bewerken, plankjes erop, wasbakken via een uitverkoop en klaar!Toevallig stond dit badmeubel ook in de vorige VT Wonen.

Onze beautiful white kitchen..

… is van Ikea, lekker simpel en low budget. Je kunt ook bij ikea alles naar je eigen smaak inrichten, zelfs de hele binnenkant. Ik weet het, een keukenplanner bij ikea kost heel veel tijd, zelf ben ik zo’n 9 keer op en neer gereden voordat hij compleet was. Leuk om wat spulletjes van Nicolas Vahe in een keuken te zetten, en nog lekker ook!

De woonkamer, echt mijn plekje..

Jullie zien veel foto’s op Instagram voorbij komen  van onze woonkamer.. Maar ik zal jullie een geheim vertellen, dat is het enigste plekje in huis  wat 100% procent af is op dit moment. Hier heb ik een bank van Trendhopper staan, die ik elke week wel wil verschuiven en zo fijn zit!

Het tv meubel is gemaakt van steigerhout, easy en weer een low budget idee.  Maak je huis ook gezellig met planten en kijk eens in de buurt of er een plantenasiel is om planten te adopteren of om onderling te ruilen! En mijn tip is, struin de low budget winkels af en maak van je eigen woonaccessoires een eigen petozzi!!  Zo blijf je verliefd op je eigen huis!

 Liefs Merlin (@huisjemerlin)

Binnenkijken bij andere gastbloggers? Ga naar de pagina: binnenkijken. 

1

Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 RICHT HET IN
Ontwikkeling van de website: CHAPET.nl
http://richthetin.nl/tips-voor-je-werkplek/